Składniki:
- 1 szklanka mąki,
- 100g masła,
- 3 łyżki cukru,
- 1 żółtko
Wykonanie:
Z podanych składników zagniatamy ciasto na jednolitą masę i wkładamy do lodówki na 1 godzinę. Schłodzone ciasto rozwałkować na grubość ok 0,5 cm. Wcześniej natłuszczonymi foremkami wycinamy krążki. Warto też nakłuć widelcem ciasto (już w foremkach) by powietrze mogło wylecieć.
Blaszkę z babeczkami wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C na ok. 10 min.
Upieczone babeczki wyjąć z foremek.
Do przełożenia wystarczy ugotowany budyń o ulubionym smaku, bita śmietana, owoce, krem z serka mascarpone i ubitą śmietaną 30%, co tylko lubicie.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz