Prosta, szybka i smaczna. Pasująca do różnych dań :)
Składniki:
- Połowa główki (?) kapusty pekińskiej,
- 2-3 duże marchewki,
- połowa korzenia selera (to okrągłe),
- kukurydza (tu akurat z puszki) ok 2-3 łyżek stołowych,
- nać pietruszki,
- 2 płaskie łyżeczki cukru,
- pół łyżeczki soli
- oliwa z oliwek (ok 2-3 łyżek),
Wykonanie:
Kapustę poszatkować, marchewkę i seler zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Wymieszać w misce, dodać kukurydzę, cukier, sól i oliwę z oliwek. Ponownie wymieszać.
Wg. upodobań można dodać rzodkiewkę, szczypiorek, koper, pomidorki koktajlowe tez będą pasować itp. Można wypróbować różne warianty :)
Smacznego! :)
P.S Zdjęcie zrobiłam zanim dodałam nać pietruszki
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz